Varmt

18.08.2020

Vilken värme det är! Det blir inte några längre promenader med hundarna nu, det är tur att vi har en stor tomt som de röra sig på om de vill. Penny är den med mest energi och hon måste busa lite och ha lite Eurasierryck trots att det är så varmt 😎. Men största delen av dagen sovs det.

Igår åkte jag med Molly till veterinären orolig för att hon fått livmoderinflammation. Så är inte fallet men hon har en inflammation i urinblåsan som nu ska behandlas. Veterinären tog ett ultraljud och tyckte sig kunna se att Molly är dräktig 😍. 
Det kommer att bli ett nytt ultraljud nästa vecka för att se så att inte fostren har tagit skada av medicinering, och att inte infektionen har spridits till livmodern. Då kommer vi även att se mer tydligt att hon verkligen är dräktig.

Vi har nyöppnad oberoende veterinärklinik här i Katrineholm som är helt enkelt underbar. Vilken personal och vilken omvårdnad! Jag rekommenderar den varmt ❤. Fick hjälp via SMS på söndagen när de egentligen har stängt, så jag vågade att vänta med att söka hjälp för Molly till måndagen.


Jag vill uppmana er som endast står i kö hos oss och har bråttom att för säkerhets skull även ställa er i kö hos andra uppfödare. Dels på grund av ovanstående, dels för att Molly är en äldre tik så det kanske inte blir så många valpar. 
Vi vill verkligen ha en valp efter Molly själva, men störst ångest har jag att ni som verkligen också vill ha en valp, inte ska få någon. 
Jag har funderat på det här med en uppfödares mardröm och det är nog att inte kunna leverera valpar till de som längtar så mycket.
Att en avelstik kanske inte går att para (tvångsparning finns inte i min värld) eller blir sjuk, är något man får räkna med, och jag ser inte det som en mardröm för aveln, utan mer som något mycket tråkigt och att man får tänka om. Djuren är individer precis som vi, och ska behandlas likadant i sådana här fall. 

Som jag har skrivit på andra sidor här, så är det viktigt att vi som säljare och ni som köpare får en bra relation som ska leva i många år. Vi vill inte bara sälja en valp, utan vi vill att ni ska vilja ha en valp från just oss.

Vi kommer inte att ta emot fler intressen på denna kull utan hänvisar till kommande kull. Det är helt galet vad många det är som vill ha valpar. 

Ha det bra!


!-- Google Tag Manager (noscript) -->