Välkommen Chica-kullen

28.12.2022

Så kom dagen när vi fick en kull från vår egen uppfödning, vår Anny blev mamma till 7 fina valpar 
Anny började hässja och bädda redan på kvällen annandag jul, men det dröjde över ett dygn innan valparna började komma.

Denna valpning skulle jag klara själv utan stöd av Suz på Lovely Megan´s eftersom hon fick 12 valpar dagen före julafton, samt att hon dessutom är sjuk.
Jag bad min vän Eva komma och hjälpa till med assistans, och det gjorde hon gärna men det var första gången hon var med på en valpning. Jag är så enormt tacksam för att hon kom för hjälpen behövde jag eftersom det blev lite dramatiskt. Tack Eva ❤️

Även om Suz inte kunde vara med, så är jag enormt tacksam för att jag kunde få hjälp via telefon. Det kom  verkliga bamsevalpar, varav den första satt fast till Annys förtvivlan. Alla valpar utom  tre av tikarna vägde runt 500 g. Anny är ingen stor tik så det var inte helt lätt för henne att klämma fram dem allihop. Att det sedan skulle komma två tikar efter 7 timmar var inte något jag var beredd på, säkert på grund av att jag inte har lärt mig att läsa av tillräckligt bra 😊. Resultat efter nästan två dygn är 3 hanar och 4 tikar. Anny är verkligen en nogrann och duktig mamma och behöver inte mycket assustans. Hon är dessutom en verkligt social och gosig tjej som är något som jag hoppas att hon kommer att lämna vidare till sina valpar. Pappa Malvin träffade jag först vid parningen och även han är mycket social och trevlig ❤️. Denna kull har verkligen lärt mig massor i mitt kommande uppfödarkall 🥰.
Tack Suz för att du alltid stöttar och alltid finns till hands både när det gäller hundar och annat. Det är värt hur mycket som helst att ha dig som vän. ❤️

Vi firar inte bara att valparna har kommit . Det är även så att Penny och Molly har blivit mormor för första gången 🥰. Molly till Annys kull, och Penny till kullen som finns hos Lovely Megan´s. 
Dessutom kommer en av tikarna att få stamtavlenamnet Chica Champagne som tillägnas mormorsmor som hette så i stamtavlan men hette Zelinn till vardags.

Allt är nu lugnt i valplådan, Anny tar hand om sina "små" och de äter med god aptit. 

Facebook kommer att uppdateras varje dag och veckobilder på var och en kommer framöver 🥰


!-- Google Tag Manager (noscript) -->