Åtta veckor och flytt, samt varning!

22.02.2023

Igår var så dagen här när valparna flyttade, det var blandade känslor....
Det var helt klart en underbart känsla att få möjligheten att sova en hel natt utan att störas, dessutom behöver jag uppsöka en doktor för att åtgärda något som gör förbaskat ont i höften. Att ha valpar är underbart med så mycket kärlek och gos, men det sliter också 🥱🥴

Det har varit en tyst kull som endast började låta mycket de sista dagarna när buset blev mycket intensivt.
Flertalet av dem säger till när de behöver gå ut, vilket gör mig så glad, lite sömn och passande har gett resultat. Nu hoppas vi att det även fortsätter så i deras nya hem.

Vi åkte till veterinären för besiktning, vilket var första gången i bil för de små. Det var lite oro och det kan hända att någon eller några av dem har ärvt mamma Annys eller morfar Isidors motvilja till att åka bil.Men efter lite gnäll i början så tystnade det sedan.

Besiktningen gick utan problem, de fann sig i allt och veterinären fick även pussar.
Resultatet av besiktningen blev högsta betyg och veterinären berömde verkligen hur fantastiskt sociala och tillgängliga de är, samt väldigt söta förstås.

När vi kom hem började de blivande valp ägarna att komma, och vilka fina familjer vi har fått till våra valpar, det känns så himla bra 🥰
(ledsen för lite avhuggna ben och huvuden på bilderna)

Med den här kullen känner jag att jag har växt som uppfödare, en besvärlig valpning som jag fick klara utan att ha min kära kollega Suz på Lovely Megan´s hos mig, men med hjälp via facetime. 
Jag har inte haft något jobb att sköta samtidigt, så det jag har velat uppnå med kullen har lyckats med mycket jobb. Jag vill skicka ett speciellt tack till min vän Eva som var med på valpning, besökte varje vecka och bidrog med bakverk, badning av valparna och hjälp vid besiktningen.

Det viktigaste i vår uppfödning är mentalt bra valpar och att de är friska så klart. När det gäller denna kull så kan inte mentaliteten vara bättre, men det gäller att de nya ägarna fortsätter att träna.
Friskheten hoppas jag också ska vara bra, här kan vi bara göra så gott vi kan för att undvika sjukdomar.

Nu önskar vi alla nya ägare lycka till med de små, tack för fina presenter samt uppdateringar via mail, messenger och på vår facebooksida, ni är bäst!

Nu hoppas vi på att det blir en ny kull i mitten av april. 

Nu kommer vi till varningen.

Vi har skrattat åt vår Molly, snart 11,5 år, och hennes snabbhet att äta pinnar, ni vet sådana där smala ben med eller utan kyckling runt.
Nu skrattar vi inte längre.....
När den sista valpen hade åkt igår undrade vi plötsligt var Molly var, hon finns alltid runt oss. Jag klädde på mig och gick ut på vår inhägnade bakgård som är stor och kuperad och ropade. Till slut så kom hon sakta med kräks på bröstet och knapp rörlig. Jag såg en uppsvälld mage och tänkte direkt på magomvridning.
Jag tittade på klockan och såg att vår jourveterinär hade öppet en timme till och kastade mig i bilen och körde dit med Molly.
De trodde även de att det var magomvridning, röntgen visade en mycket uppblåst mage, men hennes värden var inte bra för att operera.
Magsäcken punkterades och luft och vätska släpptes ut och hennes värden blev bättre och efter ett ultraljud såg man något i hennes mage. De försökte plocka upp via halsen, men det var så pass mycket att det hade tagit hela natten samt skadat hennes strupe, så det blev operation.
Det som plockades ut var mängder med stora benbitar och torkad kyckling som även satt fast i vävnad, Hon fick lite extra igår när de besöken kom och jag vet inte om det var gammalt som också fanns i magen.
De sa hos veterinären att det är en stark dam och jag kan inte annat än hålla med, hon är något speciellt vår Molly och jag hoppas att valparna som åkte till sina nya hem igår, som hon är mormor till, får ärva mycket från henne.
Nu mår hon efter omständigheterna bra, klar blick och viftar på svansen. Det största problemet är att få i denna kräsna dam kokt torsk eftersom hon måste äta skonkost, men det löser sig.

Nu åker varenda ben ut här hemma, det de möjligen kommer att få, är de malda ben som finns.
Jag kommer även att välja bort torkad kyckling runt dem på grund av Faconis Syndrom som det varnas mycket för. Veterinären sa att de får in sjuka hundar som har ätit ben med torkad kyckling och det spelar ingen roll om benen kommer från Asien eller inte.

!-- Google Tag Manager (noscript) -->