OM OSS

På denna hemsida kommer ni att följa oss, Christel och Bosse och vår uppfödning av Eurasier.

Vi har haft Eurasier i tio år och ångrar inte en gång att vi valde denna hundras. En mer perfekt sällskapshund får man leta efter.

Vi föder upp i liten skala och i hemmamiljö. Målet med uppfödningen är hundar som är friska och har en bra mentalitet. Jag (Christel) har gått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning.

Vi bor på landet ca 5 km utanför Katrineholm med en tomt och hus med mycket yta för hundar att vara på.

Äntligen!

04/08/2020

Nu har Molly och jag åkt till Stockholm i två dagar och träffat Isidor och Linn. Besöken har resulterat i två perfekta parningar. Nu hoppas vi på att det ska födas fina bebisar i mitten av oktober ❤️

Dementera

11/05/2020

Jag känner att jag vill kommentera mitt förra blogginlägg eftersom det kan ses som kritik mot både Suz och de valpköpare som köpt valpar efter Penny.
Suz på Lovely Megan´s är den enda uppfödare jag skulle lämna min tik till och jag har haft en mycket stor delaktighet i allt när Molly och Penny har fått valpar där.

Hemma

09/05/2020

Nu är hon äntligen hemma igen, vår Penny, efter valpning hos Lovely Megan`s ❤️. Hungrigare än vanligt och med en päls som rasar av.

Fakta om rasen

PERSONLIGHET OCH KARAKTÄR

Eurasier är en av de nyare raserna i Sverige, den första registrerades 1994.

Den är framavlad för att vara en idealisk familjehund med ett lugnt och trevligt sätt för att passa bra in i alla vardagliga situationer. Det är en medelstor spetshund, harmonisk byggd för att vara vacker och tilltalande, med tjock underull och en pälslängd där man skall ana kroppens konturer.

Alla färger utom vitt, vitfläckigt och leverbrun är tillåtet. Tungan kan vara rosa, blå eller blåfläckig.

Eurasier har inga stora krav på motion och sysselsättning utan det viktiga är att den får vara med sin familj på allt.


EGENSKAPER
Eurasier är en självsäker, lugn hund med en hög retningströskel. Den är vaksam och uppmärksam utan att vara skällig. Den har en utpräglad bundenhet till sin familj och kan vara reserverad mot främlingar. Detta innebär att hunden kan backa och inte genast vilja ta kontakt men den får däremot inte vara nervös, aggressiv eller extremt misstänksam. Genom att låta den som valp träffa olika människor och miljöer håller man tillbaka denna egenskap och får oftast en öppen och tillgänglig hund.

Eurasiern har ingen utpräglad jaktinstinkt. Den är ingen vakthund men är en utmärkt varnare då den är mycket uppmärksam utan att vara skällig. Eurasier har mycket lätt för att lära men den är inte någon brukshund. En eurasier behöver nära kontakt med sin familj och förstående och konsekvent träning. Med sin robusta hälsa och sitt okomplicerade sätt, sin anpassningsförmåga och sin trofasthet är den en värdefull familjemedlem.

VÅRD OCH SKÖTSEL
En eurasierpäls kräver ingen större omvårdnad, gärna en genomborstning någon gång i veckan. Pälsen tovar inte, men den fäller ur hela sin underull en eller ett par gånger om året.

Badas efter behov, ett par gånger om året.